Ahad, 20 Disember 2009

3 hari DETOX lagiiiii

ULANG SEMULA 3DDP
Nak buat lagi 3 hari DETOX mulai esok hingga rabu ni.......jom kengkawan kita buat sesama..... x-mas kita enjoy...x yah detox on da x-mas.

  ini lah dia stok bembarang untuk detox 3 hari mulai esok dan diet2 seterusnya.
 
MENU DETOX
Bangun tido:
Air+Lemon

Breakfast:
Wholemeal Cereal+Lowfat Milk
Air putih

Lunch:
Ikan bakar/stim
sayur rebus/grill @
salad atau ulam2
buah2an
Air putih

Teabreak:
Yogurt 0% fat
Air putih

Dinner:
Sup sayur+ tofu@
tomyam sayur@
ikan steam+sayur2@
salad buah
Air putih

( MENU DIATAS AKU COPY DARI Niniey Aziz aka Mrs Ariff / http://mommydaddyicca.blogspot.com)

**PERINGATAN**
Makanan yg dibolehkan masa detox dr kategori ikan, sayur, bijirin wholemeal, buah dan susu(lowfat),minyakhanya olive oil. Jd klu nk gi beli brg sila pandang yg dlm kategori tu jerr.

Tiap kali rs lapar sila amik buah @ yogurt tp jgn sampai lebih 2botol yogurt sehari
Buah2  sprt epal hijau, pear, pisang etc

Minum air sekurang2nya 10gelas sehari

Dressing salad guna olive oil+madu asli+lada hitam+sedikit garam
Ramuan salad sprt butterhead lettuce,tomato,karot, seleri, capsicum or apa2 yg korg suka

Kalau wat fruit salad,gravy pakai 0% fat yogurt

Sup sayur juga mesti rebus sahaja dgn sedikit garam + lada sulah sbgai perasa
Sayur rsnya pilih yg tk mendatangkan angin/perut kembung. ye la kita tk mkn nasi jadi pilih sayur like cendawan oyster,karot,sawi,seleri cam tu lerr. klu masukkan ikan cam tk sesuai @ kembang tekak korg kang jadi masukkan potongan tofu-sumber protein.

Kalu makan ikan bakar/stim digalakkan makan dgn ulam cicah sambal belacan so still survive ler.

Jd sbnarnya detox tkler susah sgt. Jgn terlalu strict nanti korg yg merana. Follow guideline ini yer dan Selamat Berjaya.

(PERINGATAN DIATAS JUGA  Niniey Aziz aka Mrs Ariff / http://mommydaddyicca.blogspot.com)

Selamat berdetox kengkawan ku.....

2 ulasan: