Selasa, 15 Disember 2009

3DDP - 2nd day = 15.12.09

3DDP - 2nd  day    
BAGUN  DARI TIDO

Bangun je dari tido aku terus p dapur buat lemon juice...nah...minum segelas...
15 minit kemudian aku minum air masak 2 gelas.......

B'FAST

Aku makan 2 scoop quaker oat campur ngan air panas tanpa gula


2 jam selepas b'fast aku makan sebiji apel hijau + sambil tu aku minum air masak dgn byk..(lebih 2 gelas) utk tunggu lunch time....

 
LUNCH
ARI NI LUNCH AKU MAKAN vg SALAD (Nama salad aku tak tahu , aku main hentam je)

Ini adalah salad yang sedang disediakan, bahan2nya adalah daun salad hijau dan unggu + epal hijau di hiris panjang + tomato dipotong ikut suka hati.

Ini adalah sos yang akan digaulkan dalam salad yang nak dimakan...
bahan2 dia adalah : sedikit xtra virgin olive oil + 1/2 sudu madu asli (jgn guna madu tiruan sbb kandungan gula dia byk) + chilli flake + sedikit perahan lemon + secubit garam organik + secubit lada hitam yg telah dikisar.
Lepas bahan ni disediakan, masukkan dalam mangkuk dan gaul hingga sebati.

Sos salad yg dah siap dan salad daun2 salad yg telah dipotong dimasukkan kedalam bowl kaca dan gaul dia hingga rasa2 dah sebati antara sos salad dan daun salad.

Ini dia SALAD untuk LUNCH aku pada hari ini dan sedia untuk di NGAPPPP...ehe 

 
2 jam kemudian 1 biji  lagi epal hijau aku makan

X-CISE XTVT


Ari ni seawal jam 3ptg aku dah kena standby kat dewan tpt keje aku sebab aku dan 30 yg lain kena training tarian peperangan ..... b4 mulakan latihan aku sempat jugak p gym, jogging atas treadmill 30 minit...peluh sakan.(gambar kat atas tu adalah antara aktiviti latihan petang tadi...utk makluman gambar aku tak da...aku yang tkang curi2 ambik gamba..ehe)

DINNER


Tadaaaaaaaa......inilah menu dinner aku hari ni...VG SALAD + TABURAN DAGING IKAN SELAR BAKAR...sdap jugak.....

 
p/s: Setakat ini aku dah minum 2l air kosong (belummasuk nak tido punya air)
 

5 ulasan:

  1. wah bestnya tgk semua org detox & menunya...mcm2 idea mia dpt nie..plg best menu salad & sup la...pergh..mia pun tak buat salad secantik akak..semua bahan cukup all out...salute la...mia asal sedap dimakan je..bertahan demi detox ni kak

    BalasPadam
  2. mia: kak bai pun buat salad ikt sesedap rasa je....ada jugak pengalaman buat salad bcoz dulu zaman jahilliah kak bai ada keje kat western cafe.... so boleh la sikit masak western ni...ahahha....yang paling best adalah masak ikut sesuaka ati...x yah nak terikat ngan resepi...ehe

    BalasPadam